Direct naar de contentDirect naar de footer
Hoe het allemaal begon
Hoe het allemaal begon

Alles over Valk Exclusief

Hier vind je alles wat je op je eerste werkdag niet zult vragen, maar wel wilt weten. Iets over de geschiedenis, al die familieleden en waarom toch die toekan.

Dit vinden wij belangrijk

Ons doel is om een glimlach op het gezicht van onze gasten te toveren. Daarvoor moet alles kloppen: service, kwaliteit, beleving en natuurlijk de prijs.

Een stukje bewogen geschiedenis

Een stukje bewogen geschiedenis

Van der Valk is één van de bekendste namen in Nederland. Iedereen heeft er wel eens gegeten of geslapen. Misschien weet niet iedereen hoe het allemaal zo gegroeid is. Een kort overzicht...

Lees meer
Oogjes en oortjes open, mondje dicht

Oogjes en oortjes open, mondje dicht

...en de handjes laten wapperen. Dit is het motto van de Van der Valk familie sinds het prille begin en de basis van het grote succes. Het is ook een waardevolle tip voor iedereen met ambitie. Want wie aanpakt kan de wereld veranderen.

Overal een Valk op de vloer

Overal een Valk op de vloer

Voor elk kind een eigen zaak. Zo had Martinus van der Valk het in het begin bedacht. Deze gedachte heeft er anno 2019 toe geleid dat er meer dan honderd Valk hotels zijn met elk nog altijd een familielid aan het roer. Uniek in de wereld.

Waarom een toekan en geen valk?

Waarom een toekan en geen valk?

Dit is de meest gestelde vraag aan onze familie. De familie, op zoek naar een familiesymbool, had net na de oorlog problemen met een roofvogel als logo. En zo kwam Gerrit van der Valk via Avifauna bij de toekan uit. Want: "Een toekan is een mooie, grote, tropische vogel, een vrolijk en gezellig beest, dat past veel beter bij ons”.

Van bestellen bij een ander naar een eigen groothandel

Van bestellen bij een ander naar een eigen groothandel

Al meer dan 35 jaar heeft Van der Valk zijn eigen groothandels. Vroeger had men al enige boerderijen waar eigen kippen, eieren en vlees vandaan kwam, maar veel moest nog van buitenaf komen. Waarom geld uitgeven aan iets wat we ook binnen de familie kunnen bestieren dacht meneer Van der Valk en zo geschiede......

Eerst kwam daar een slagerij voor alle klanten die graag de schnitzel uit het restaurant thuis aten, hierop kwam de vraag naar wijn en gedistilleerd naar voren en uiteindelijk stond er een complete distilleerderij in Voorschoten waar de huis gestookte jenevers en advocaat van de lopende band afrolde.